Håkon Sandmo Karlsen
Håkon Sandmo Karlsen (f. 1998) har bakgrunn fra musikkmiljøet i Tromsø og studier på Norsk Fotofagskole i Trondheim. I lang tid har han vært interessert i fotografiet som kunstform og jobber med bokprosjekter og installasjoner.
I hans siste prosjekt ser han på hvordan vi har en tendens til å gå i de samme sporene som vi alltid har gjort. I installasjonen har han modifisert 59 videokassetter og plassert de rundt en TV-skjerm. Videoen bygger også opp denne påstanden om en slags flukt tilbake til en trygghet.
Lasse Amundsen
Lasse Amundsen er en fotograf som, gjennom beherskelse av ulike fotografiske disipliner, har kommet frem til en unik tilnærming til sitt visuelle uttrykk. Med en bakgrunn i ulike subkulturer som ikke lar seg observeres fra utsiden, formidler han et særegent blikk på kontemporær skandinavisk “youth culture”.
Bildene som stilles ut er fra Lasse sitt pågående prosjekt om skatere i norden. Han har selv skatet i flere år, og jobber nå med å portrettere de forskjellige miljøene og personene han møter på veien. Innholdet i prosjektet går ikke dypt inn på det tekniske eller hvilke triks som blir gjort, men mer om hvem disse skaterne er og hva som skjer på innsiden.
@lasseamundsen epost: lasse@skatespot.no
Jenny AALBERG
I et forsøk på å distansere seg fra virkeligheten, skaper Jenny Aalberg en visuell verden der lys, farge og komposisjon er viktig. For henne er fotografiet en mer presis kommunikasjonsform enn det å snakke, og hun ser på det billedlige språket som den ærligste måten å uttrykke seg på.
Bildene hun stiller ut er en del av et større prosjekt der hun utforsker grenselandet mellom fantasi og virkelighet, og balanserer det med en blanding av naivitet og alvor.
Gudmund Arne Lilletveit
Gudmund Arne Lilletveit (f.1996) er sauebonde og utdanna fotograf, og har tidlegare studert film og kunsthistorie. Arbeidet hans drar inspirasjon frå ulike medium som litteratur, film og musikk. Tematikken som omhandlar bileta tar for seg filosofiske idéar innan eksistensialisme og etikk, kor friheit og kjenslar samt einsemde uti naturen er det som vektlegg historia hans.
Bileta som vert stilt ut er utdrag frå den komande fotoboka “Vinterlys”. Prosjektet er ein av fire i ein serie fotobøker som tar for seg dei ulike årstida. Mennesket, naturen og den eksistensialistiske integriteten ligg som undertonen omkring bileta.
SHARON BURGOS
I was born in Los Angeles California and grew up in the city of Chihuahua, Mexico. My passion for photography did not begin in adolescence as most do. I started taking pictures at the age of 35 without knowing that it would give a 180 degree turn to my life, now i can not even imagine my self without a camera in my hand, it has now became a lifestyle for me.
“Teenage Dream”
When the magic of adolescence is lived awake living in a dream
VIDAR FÆRESTRAND
Vidar Færestrand (f.1990) er utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole. Arbeidet hans skildrar arbeiderklassens folk og det hverdagslige liv. Bygda, naturen og folket er kjernen i bileta han prøvar å formidle.
Bildene er tatt medan eg har vært ute på ei pågåande prosjekt. Her fotograferer eg landskapet natur og folk. Dette vil ta for seg livet og rundt om i bygd og by.
Marlene Ørbæk
Marlene Ørbæk (f.1997) kommer fra Tangen i Stange kommune, og går sitt tredje år på Norsk Fotofagskole. Fra tidlig alder begynte hun å eksperimentere med mye forskjellig kunst, for å kunne avlaste seg selv fra en tung hverdag. Det går i prosjekter med egne tekster, tegninger og ekspresjonistiske bilder. Med sterke farger og kontraster blir det til både abstrakte, surrealistiske og grafiske motiver. Et systematisk kaos som går litt ut av kontroll for hvert prosjekt som blir til.
De utstilte arbeidene er forskjellige prosjekter som bevisst har blitt blandet, med en felles refleksjon og tolkning over eksistensielle tanker og overveldende følelser.
MARIE NORBYE
Marie Norbye (f.2000) er født og oppvokst i Trondheim og utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole. I arbeidet dems skaper de bilder som eksisterer i farvannet mellom drøm og virkelighet. De lar observasjoner får en ny surrealistisk vri og forskjønner det som folk flest ser på som rart og uinteressant. Det blir en slags minimalistisk surrealisme hvor form, farge og komposisjon er viktig.
Arbeidet som stilles ut er fra forskjellige prosjekter som handler om forholdet mellom drøm og virkelighet. Linjene mellom bevissthet og underbevissthet, virkelighet og uvirkelighet viskes ut. Drømmen og ikke-drømmen - samtidig - i fantastisk harmoni.
Marion Aaserud Dahlen
Jeg vokste opp på en gård i Skaun kommune sammen med foreldrene mine og to søsken. I løpet av de siste årene har jeg arbeidet med å dokumentere og fortelle historier gjennom bilder for å vise tiden vi lever i og samfunnet i dag.
I prosjektet “Dødsdesign” utforsker jeg arkitektur og design i blant annet gravferdsbransjen. Det er mange som ikke har direkte kjennskap til hva som skjer etter døden og arbeidet mitt skal gi et større innblikk i dette.
Marius Heimisson
Marius Heimisson er en multidisiplinær fotograf med bakgrunn i ulike felt innenfor det visuelle mediet. Gjennom å angripe fotografiet med samme visuelle tilnærming, uavhengig av tematisk aberrasjon, tilføyer bildene hans et kontemporært blikk på vår samtids impermanens.
Bildene som stilles ut er pedantiske observasjoner av det ekstraordinære i det ordinære, og er en del av hans pågående prosjekt som tar for seg den transformative prosessen som skjer med ordinære objekter når de isoleres på riktig måte og rekontekstualiseres.
OLAV malvin pettersen
Olav Malvin er en fotograf med stort fokus på historiefortelling gjennom mediet. Han bruker kontraster i lys og skygge for å få frem følelser og estetikk. Stilen hans er ryddig og har som regel et tydelig subjekt i fokus.