PERMAFROST -ARTISTS

Håkon Sandmo Karlsen

Håkon Sandmo Karlsen (f. 1998) har bakgrunn fra musikkmiljøet i Tromsø og studier på Norsk Fotofagskole i Trondheim. I lang tid har han vært interessert i fotografiet som kunstform og jobber med bokprosjekter og installasjoner.

I hans siste prosjekt ser han på hvordan vi har en tendens til å gå i de samme sporene som vi alltid har gjort. I installasjonen har han modifisert 59 videokassetter og plassert de rundt en TV-skjerm. Videoen bygger også opp denne påstanden om en slags flukt tilbake til en trygghet.


Lasse Amundsen

Lasse Amundsen er en fotograf som, gjennom beherskelse av ulike fotografiske disipliner, har kommet frem til en unik tilnærming til sitt visuelle uttrykk. Med en bakgrunn i ulike subkulturer som ikke lar seg observeres fra utsiden, formidler han et særegent blikk på kontemporær skandinavisk “youth culture”.

Bildene som stilles ut er fra Lasse sitt pågående prosjekt om skatere i norden. Han har selv skatet i flere år, og jobber nå med å portrettere de forskjellige miljøene og personene han møter på veien. Innholdet i prosjektet går ikke dypt inn på det tekniske eller hvilke triks som blir gjort, men mer om hvem disse skaterne er og hva som skjer på innsiden. 


Jenny AALBERG

I et forsøk på å distansere seg fra virkeligheten, skaper Jenny Aalberg en visuell verden der lys, farge og komposisjon er viktig. For henne er fotografiet en mer presis kommunikasjonsform enn det å snakke, og hun ser på det billedlige språket som den ærligste måten å uttrykke seg på.

Bildene hun stiller ut er en del av et større prosjekt der hun utforsker grenselandet mellom fantasi og virkelighet, og balanserer det med en blanding av naivitet og alvor. 


Gudmund Arne Lilletveit

Gudmund Arne Lilletveit (f.1996) er sauebonde og utdanna fotograf, og har tidlegare studert film og kunsthistorie. Arbeidet hans drar inspirasjon frå ulike medium som litteratur, film og musikk. Tematikken som omhandlar bileta tar for seg filosofiske idéar innan eksistensialisme og etikk, kor friheit og kjenslar samt einsemde uti naturen er det som vektlegg historia hans.

Bileta som vert stilt ut er utdrag frå den komande fotoboka “Vinterlys”. Prosjektet er ein av fire i ein serie fotobøker som tar for seg dei ulike årstida. Mennesket, naturen og den eksistensialistiske integriteten ligg som undertonen omkring bileta. 


SHARON BURGOS

I was born in Los Angeles California and grew up in the city of Chihuahua, Mexico. My passion for photography did not begin in adolescence as most do. I started taking pictures at the age of 35 without knowing that it would give a 180 degree turn to my life, now i can not even imagine my self without a camera in my hand, it has now became a lifestyle for me.
“Teenage Dream”

When the magic of adolescence is lived awake living in a dream


VIDAR FÆRESTRAND

Vidar Færestrand (f.1990) er utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole. Arbeidet hans skildrar arbeiderklassens folk og det hverdagslige liv. Bygda, naturen og folket er kjernen i bileta han prøvar å formidle.

Bildene er tatt medan eg har vært ute på ei pågåande prosjekt. Her fotograferer eg landskapet natur og folk. Dette vil ta for seg livet og rundt om i bygd og by.


Marlene Ørbæk

Marlene Ørbæk (f.1997) kommer fra Tangen i Stange kommune, og går sitt tredje år på Norsk Fotofagskole. Fra tidlig alder begynte hun å eksperimentere med mye forskjellig kunst, for å kunne avlaste seg selv fra en tung hverdag. Det går i prosjekter med egne tekster, tegninger og ekspresjonistiske bilder. Med sterke farger og kontraster blir det til både abstrakte, surrealistiske og grafiske motiver. Et systematisk kaos som går litt ut av kontroll for hvert prosjekt som blir til. 

De utstilte arbeidene er forskjellige prosjekter som bevisst har blitt blandet, med en felles refleksjon og tolkning over eksistensielle tanker og overveldende følelser.


MARIE NORBYE

Marie Norbye (f.2000) er født og oppvokst i Trondheim og utdannet fotograf ved Norsk Fotofagskole. I arbeidet dems skaper de bilder som eksisterer i farvannet mellom drøm og virkelighet. De lar observasjoner får en ny surrealistisk vri og forskjønner det som folk flest ser på som rart og uinteressant. Det blir en slags minimalistisk surrealisme hvor form, farge og komposisjon er viktig.

Arbeidet som stilles ut er fra forskjellige prosjekter som handler om forholdet mellom drøm og virkelighet. Linjene mellom bevissthet og underbevissthet, virkelighet og uvirkelighet viskes ut. Drømmen og ikke-drømmen - samtidig - i fantastisk harmoni.


Marion Aaserud Dahlen

Jeg vokste opp på en gård i Skaun kommune sammen med foreldrene mine og to søsken. I løpet av de siste årene har jeg arbeidet med å dokumentere og fortelle historier gjennom bilder for å vise tiden vi lever i og samfunnet i dag. 

I prosjektet “Dødsdesign” utforsker jeg arkitektur og design i blant annet gravferdsbransjen. Det er mange som ikke har direkte kjennskap til hva som skjer etter døden og arbeidet mitt skal gi et større innblikk i dette.


Marius Heimisson

Marius Heimisson er en multidisiplinær fotograf med bakgrunn i ulike felt innenfor det visuelle mediet. Gjennom å angripe fotografiet med samme visuelle tilnærming, uavhengig av tematisk aberrasjon, tilføyer bildene hans et kontemporært blikk på vår samtids impermanens. 

Bildene som stilles ut er pedantiske observasjoner av det ekstraordinære i det ordinære, og er en del av hans pågående prosjekt som tar for seg den transformative prosessen som skjer med ordinære objekter når de isoleres på riktig måte og rekontekstualiseres. 


OLAV malvin pettersen

Olav Malvin er en fotograf med stort fokus på historiefortelling gjennom mediet. Han bruker kontraster i lys og skygge for å få frem følelser og estetikk. Stilen hans er ryddig og har som regel et tydelig subjekt i fokus.  

PERMAFROST - EXHIBITION

Foto Prosjektutvikling ved Norsk Fotofagskole inviterer til en gruppeutstilling

I en årrekke har fotografiet ligget på vent og jaktet på sin rolle som kunstform. Nå inviterer Foto Prosjektutvikling ved Norsk Fotofagskole til en gruppeutstilling hvor de ønsker å vise noe av det ukjente som er på vei opp til overflaten og inn i varmen.

Utstillingen kan oppleves på adressen Olav Tryggvasons gate 51

Medvirkende: Jenny Aalberg, Lasse Amundsen, Sharon Burgos, Marion Aaserud Dahlen, Vidar Færestrand, Håkon Sandmo Karlsen, Marius Heimisson, Gudmund Arne Lilletveit, Marie Norbye, Olav Malvin Pettersen & Marlene Ørbæk

 

Nytt studietilbud!

Foto Prosjektutvikling

Fra høsten 2021 tilbyr vi studiet Foto Prosjektutvikling som retter seg mot deg med høy fotofaglig kompetanse.

Studieåret er en fordypning i et personlig prosjekt, hvor du følges opp av en personlig mentor: i samarbeid med noen av landets beste mentorer, forlag og fotofestivaler får du tilgang til resurser som setter deg i stand til å utvikle og formidle prosjektet ditt til et internasjonalt publikum.

Studiet varer 1 år heltid og gir 60 studiepoeng og Fagskolegrad. Studiestart blir august 2021.

Vi streamer live på Instagram 3. juni kl. 19!

Bli med på livestreamen vår, og lær hvorfor et signaturprosjekt er den perfekte døråpner.

Du får også nyttige tips til nettverksbygging. Så hold av datoen! 

Møt GT Nergaard, Karoline Hjorth og Lasse Berre, og hør om hvordan du jobber med egne fotoprosjekter for å bli synlig og aktuell for fotofestivaler, magasiner, gallerier og forlag!

Følg oss på Instagram for å få en påminner om når vi går live!

Du kan og se vår stream i etterkant på IGTV.


Tid for neste skritt i karrieren? Til høsten starter vi opp studiet Foto Prosjektutvikling!

Fotoutstilling: 'House on Fire'

House on Fire: en temautstilling om miljø og klima av studenter ved Norsk Fotofagskole, i samarbeid med Trondheim Dokumentarfestival. Se program: www.trondheimdokumentarfestival.no

ÅPNINGSFEST og vernissage på Fotofagskolen, torsdag 14. November kl. 19:00, under TRD 10 år: Trondheim nå!

- Utstillingen er og åpent fredag kl. 12-17, lørdag mellom 12 og 14 og fra kl. 19:00, søndag kl. 12-17.

Vernissage 14. november kl. 19:00

Under Trondheim Dokumentarfestival på Fotofagskolen

TRD 10 ÅR

Trondheim Dokumentarfestival har bursdag og hyller Trondheim og Trønderfotografer i årets festival. Fotofagskolen er vertskap for utstillinger og fest! Se programmet for Dokfest 14 - 16 november.

Torsdag 14. november

1800: UTSTILLING & FILM – Åpning av utstillingen «Polyfonatura» med Jon Vatne og Eirik Havnes. Utstillingen er basert på Jon Vatnes dokumentarfilm om Havnes sitt arbeide som lydkunstner. Havnes fanger lyder i naturen som han bruker i sine symfoniske verk. I stedet for å jobbe med vanlige instrumenter har Eirik Havnes reist rundt i Norge i to år og tatt opp lyder fra under vann, inni trær, røtter, uling fra vind og spisende insekter, for så å bruke disse lydene som sine instrumenter. Utstillingsperiode: 14.-24. november.

Skjermbilde 2019-10-28 kl. 14.20.02.png

Jon Vatne & Eirik Havnes

1900: FOTO & FILM – UTSTILLING OG ÅPNINGSFEST: Dokfest har invitert 16 fotografer i Trondheim til å vise sitt arbeide. «Trondheim på film» ruller på lerretet i løpet av kvelden.

I tillegg åpner studenter ved Norsk Fotofagskole utstillingen ‘House on Fire’. En temautstilling om miljø og klima.

Utstillingen er i tillegg åpen fredag 12-17, lørdag mellom 12 og 14, og fra kl 19. Søndag kl.12-17

devdhunsi-30.jpg

Utstilling og åpningsfest

16 Trondheimsfotografer stiller ut - GT Nergaard, Dev Dhunsi m.fl



Fredag 15. november

1200 - 1315: FOTO – Portfoliovisning. Et panel med prisvinnende fotografer og bildesjefer evaluerer dine bilder. Åpent for alle.

1330 - 1445: FILM – Pitchekonkurranse for kortdokumentarfilm.

1515 - 1630: FILM – Visning av kortdokumentarfilmer:

• Off the Grid (Vegard Dahle)
• Togrøvere (Martin Walther)
• Arven (Mari Nilsen Neira)
• Balanse (Marte Hallem) 

1645 - 1700: FILM – Kåring av vinneren av pitchekonkurransen.

1800 - 1900: FILM – Jon Vatne viser sin ferske film «Polyfonatura» om lydkunstneren Eirik Havnes. Q&A med regissør og hovedperson.

1930 - 2015: FOTO – Lasse Berre og GT Nergaard viser eget arbeid og snakker om sin tid som fotografer i Trondheim.

2045 - 2145: FOTO – Lars Dareberg forteller om det største fotosamarbeidet noensinne samlet i den ferske boken «Nordic Life». Therese Sanne forteller om sitt prosjekt om psykisk helse. Norwegian Journal of Photography viser bilder og snakker om norsk dokumentarfotografi nå. Samtale om dokumentarfotografi i Norden i dag.

2215 - 2300: KONSERT – Ida Jenshus spiller konsert til bilder fra utstillingen «Trondheim nå».

2300: DOKUMENTARDISCO – DJ Eirik Havnes lager dansemusikk av naturens lyder.



Lørdag 16. november

1300 - 1345: FOTO – Siste nytt fra OsloMet. 

1400 - 1500: FOTO – Marthe Vannebo, Adresseavisens fotoavdeling, Leikny Havik Skjærseth og Kristin Slotterøy.

1530 - 1630: FOTO – Karoline Hjorth, Berit og Thor Nielsen, Kim Ramberghaug, Dev Dhunsi.

1630 - 1730: PAUSE

1730 - 1815: KUNST/DESIGN/BOK – Kim Hiorthøy forteller om sin ferske bok «Ferdig omslag kommer snart».

1845 - 1930: FOTO – Kunstner Håkon Bleken og Stein Slettebak Wangen i samtale om fotojournalistikk.

2000 - 2045: FOTO – Lysbildeshow med artist og komiker Øystein Dolmen og NRK-programleder Are Sende Osen. Vi får se Dolmens hittil ukjente bilder fra tiden med Knutsen & Ludvigsen.


2100: JUBILEUMSFEST – Feiring av TRD 10 år med Linesøya DJ-lag!

Skjermbilde+2019-10-28+kl.+16.03.24.jpg

Dokfest 10 år

feirer med kake!

Søndag 17. november

1800: FILM – Visning av kortdokumentarfilmer:

• Off the Grid (Vegard Dahle)
• Togrøvere (Martin Walther)
• Arven (Mari Nilsen Neira)
• Balanse (Marte Hallem)